Accu vervangen

Accu vervangen in Almere

Voor het controleren of vervangen van de accu van uw auto kunt u makkelijk bij ons in Almere een afspraak inplannen.

0 +
Accu's vervangen

Wat doet een accu?

In een accu zit elektrische energie, deze energie wordt gebruikt om de motor te starten, en voorziet verschillende auto-onderdelen, zoals de radio, verlichting, en ruitenwissers, van stroom. Er zijn ook onderdelen die energie van de accu gebruiken, zelfs wanneer de auto niet aan staat. Denk hierbij aan alarmen en sensoren. Zonder een accu werkt de auto niet, en staat de auto stil. Er is zelfs vastgesteld dat 33% van de auto ongevallen wordt veroorzaakt door een defecte accu, daaruit kunt u al opmaken hoe belangrijk de accu dus is.

Wat kost een nieuwe accu?

De kosten van een accu verschillen per auto, en liggen tussen de €60 en €300. Bij het kiezen van een nieuwe accu moet er worden gelet op de capaciteit en het vermogen, zodat deze goed aansluit op de auto zodat die op dezelfde manier blijft functioneren. Nieuwe auto’s hebben bijvoorbeeld veel elektrische functies, en hebben daarom een sterkere accu nodig. Het is voor de prijs bepalend welke accu uw auto nodig heeft.

Wanneer is een accu aan vervanging toe?

Als de motor van de auto moeizaam wil starten, of de elektronische functies van de auto, zoals de ruitenwissers, airco en verlichting, minder goed werken, dan is er een grote kans dat de accu aan vervanging toe is. Verder kan een overladen accu een vervelende geur verspreiden, deze dient dan direct te worden vervangen. Het is raadzaam de conditie van uw accu regelmatig te laten controleren, de controle zit daarom ook inbegrepen in de grote onderhoudsbeurt.

U kunt uw accu testen door de kracht van de verlichting te bekijken, terwijl andere elektronische functies van uw auto, zoals de radio en airco, aan staan. Wanneer de verlichting van de auto verzwakt, dan weet u dat de accu toe is aan vervanging.

Hoe lang gaat een accu mee?

Het  is afhankelijk van het soort, de leeftijd, en de elektrische functies van uw auto,  de weersomstandigheden, en uw rijstijl hoe lang uw accu meegaat. De gemiddelde levensduur van een accu is 5 tot 7 jaar, maar als u bijvoorbeeld veel korte ritten maakt dan wordt de accu intensiever gebruikt en kan de levensduur afnemen. De accu levert dan namelijk relatief vaak energie, maar krijgt weinig tijd om weer te laden.

Tips voor het behoud van uw accu:

+   Doe de elektrische functies pas aan wanneer de auto al gestart is, 
     denk hierbij aan de airco, de verwarming of uw verlichting.

+   Rijd een keer in de week een minimaal 20 kilometer zonder het
     gebruik van de elektrische functies om uw accu op te laden.

×
APK Almere - Jay's Auto Service

Wij zijn van 22 september t/m 12 oktober op vakantie. U kunt ons mailen op info@jaysautoservice.nl of een afspraak inplannen via het afspraak formulier.

Vanaf 13 oktober pakken wij alle zaken weer op.