Koppeling vervangen

Uw koppeling vervangen

Is uw koppeling toe aan vervanging? Dan kunnen wij deze voor u vervangen. Geen onnodige bijkomende reparaties: wij zorgen voor een eerlijke en betrouwbare prijsopgave, en een deskundige reparatie.

 

0 +
Roetfilters vervangen
0 +
Roetfilters gerepareerd
0 +
Roetfilters gereinigd

De koppeling

✅  Wat doet een koppeling?

✅  Hoe lang kan een koppeling mee?

✅  Hoe herken ik een versleten
        koppeling?

✅  Wat kost het
        vervangen van een koppeling?

 

 

Wat doet een koppeling?

De koppeling is een van de belangrijkste onderdelen van de auto, het verbindt de motor met de versnellingsbak. Wanneer u een auto heeft die u met de versnellingsbak handmatig moet bedienen, dan heeft de auto in de meeste gevallen ook een koppeling.

Hoe lang kan een koppeling mee?

Gemiddeld gaat de koppeling van een auto 100.000 tot 200.000 kilometer mee, en naast deze grote marge is het is erg afhankelijk van hoe u rijdt en wat voor afstanden u legt. De koppeling is een bewegend deel in de auto, en is daarom gevoelig voor slijtage. Rijdt u vooral binnen de stad of staat u vaak in de file? Dan moet u vaker optrekken en van versnelling wisselen wat ervoor zorgt dat de koppeling sneller slijt. Het is dus belangrijk zelf goed op te letten om te kunnen bepalen wanneer uw koppeling aan vervanging toe is.

Hoe herken ik een versleten koppeling?

Tijdens het rijden zijn er aantal aanwijzingen waaraan u kunt merken dat uw koppeling is versleten. Wanneer de auto tekenen van slijtage toont is het verstandig de koppeling zo snel mogelijk te vervangen, en er niet mee te blijven rijden. Zo voorkomt u verdere beschadiging aan uw auto, en onnodig hoge reparatiekosten.

 –  De auto maakt ongewenst hoge toeren;

 –  Koppelingspedaal trilt of komt hoger te zitten;

 –  De auto slipt wanneer u wegrijdt;

 –  Geluiden bij het gebruik van de koppeling;

 –  De auto versnelt niet bij hoge toeren;

 –  Versnellingsbak schakelt slecht;

 –  Brandende geur bij het optrekken;

Wat kost het vervangen van een koppeling?

De kosten van het vervangen van een koppeling zijn sterk afhankelijk van uw type auto, en alle onderdelen die er eventueel naast vervangen moeten te worden. In sommige gevallen namelijk voorkomen dat er verdere beschadiging is ontstaan, waardoor het nodig is om de hydraulische druklager, het vliegwiel, de krukasringen en versnellingsbak keerringen te controleren. Doordat het vooraf moeilijk te bepalen is wat de auto precies nodig heeft, verrichten wij werkzaamheden enkel in overleg, en maken wij duidelijke afspraken voor een eerlijke en betrouwbare prijsopgave.

×
APK Almere - Jay's Auto Service

Wij zijn van 22 september t/m 12 oktober op vakantie. U kunt ons mailen op info@jaysautoservice.nl of een afspraak inplannen via het afspraak formulier.

Vanaf 13 oktober pakken wij alle zaken weer op.