Uitlaat vervangen

Uitlaat vervangen

Is uw uitlaat toe aan vervanging? Dan bent u aan het juiste adres, want u kunt deze het beste laten vervangen door Jay’s Autoservice. Werkzaamheden zullen enkel in overleg met u plaatsvinden, zodat u altijd weet waar u aan toe bent! Voor een duidelijke prijsindicatie nodigen wij u uit om online een afspraak in te plannen.

0 +
Uitlaten vervangen
APK Almere - Jay's Auto Service

Uitlaat laten vervangen

✔️  Deskundig

✔️  Betrouwbaar

✔️  Veilig

✔️  Voordelig

Wat is een uitlaat?

De meesten zullen bij de uitlaat in de eerste instantie denken aan de pijp die aan de achterkant van de auto uitsteekt waar gassen uitgestoten worden. De uitlaat is echter een systeem en bestaat uit meer onderdelen dan u in de eerste instantie ziet: de uitlaat begint vanaf de motor en loopt via de onderzijde door tot aan de achterbumper. Dit systeem zorgt ervoor dat vrijgekomen gassen minder schadelijk worden, en dat het geluid wat de motor produceert wordt gedempt. Wanneer de motor brandstof verbruikt dan ontstaat er een chemische reactie. Bij dit verbrandingsproces kunnen er temperaturen worden bereikt van 900 graden Celsius. Met het uitlaatsysteem worden de temperaturen omlaag gebracht, en worden er roet en schadelijke gassen als stikstofoxiden, koolstofmonoxide, koolwaterstoffen uit de gassen gefilterd. De uitlaat is daarom een belangrijk onderdeel van de auto wat een keer in de zoveel tijd vervangen moet worden.

Wanneer moet ik mijn uitlaat laten vervangen?

Lekkage van pakkingen: een pakking zorgt voor het verbinden en afdichten van verschillende onderdelen van het uitlaatsysteem.

Gescheurde of gebroken ophangrubbers: ophangrubbers kunnen uitdrogen met als gevolg dat ze afbreken of scheuren waardoor het uitlaatsysteem ook kan afbreken.

Losse of gebroken buizen en schotten: door roest in het uitlaatsysteem kunnen buizen en schotten los gaan zitten en afbreken, wat kan zorgen voor lawaai tijdens het rijden. 

Afgescheurde demperbeugels: de demperbeugel houdt de uitlaatdemper op zijn plaats. Door roest kan de demper afscheuren waardoor de uitlaatdemper kan afbreken. 

Slijting van binnenuit: tijdens het verbrandingsproces komen komen er agressieve zuren en condens vrij, deze zorgen door roest voor slijtage van binnenuit.

Aanwijzingen waarin u kunt herkennen dat uw uitlaat aan vervanging toe is:

   –   De motor raakt oververhit

   –   De auto trekt minder snel op of gebruikt meer brandstof

   –   Er komt meer rook vrij wanneer u rijdt

   –   Er ontstaat veel lawaai tijden het rijden

   –   U ruikt vreemde gassen

   –   U ziet roestplekken aan de uitlaat

   –   De uitlaat hangt lager

Waarom moet ik mijn uitlaat laten vervangen?

       +  Om het vermogen van uw auto te behouden: met een goed
             uitlaatsysteem wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd.

       +  Ter bescherming van het milieu: wanneer de uitlaatgassen niet goed
            worden gefilterd dan is dat extra belastend voor het milieu.

       +  Voor uw eigen veiligheid: als de uitlaat lekt dan is de kans groot dat de
            giftige gassen uw auto binnendringen.

        +  Om comfortabel te kunnen blijven rijden: de motor produceert veel
           geluid, en met een goed uitlaatsysteem hebben u en anderen geen
           last van het lawaai.

        +  Voor een APK-keuring: om te kunnen voldoen aan alle milieu- en
            veiligheidseisen moet het uitlaatsysteem in goede staat zijn.

        +  Het voorkomen van boetes: bij een lekkage of teveel geluid tijdens het
            rijden kunt een boete ontvangen. 

 

Door de  hoge temperaturen en de zware trillingen heeft het uitlaatsysteem veel te verduren. Gezien de belangrijke functie de de uitlaat heeft is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze naar functioneren beheert. Het doorrijden met een beshadigde uitlaat kan invloed hebben op de motor, dus door op tijd maatregelen te treffen voorkomt u verdere schade aan de auto.

Uitlaat vervangen

Wat kost het om een uitlaat te vervangen?

Aangezien het uitlaatsysteem uit veel verschillende onderdelen bestaat, is dat moeilijk vooraf te bepalen. Het is afhankelijk van welke werkzaamheden aan de auto plaatsvinden, en welke onderdelen er vervangen dienen te worden. Daarnaast heeft het type auto, en het model daar ook invloed wordt. Werkzaamheden zullen enkel in overleg met u plaatsvinden, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. Voor een duidelijke prijsindicatie nodigen wij u uit om een online een afspraak in te plannen.

×
APK Almere - Jay's Auto Service

Wij zijn van 22 september t/m 12 oktober op vakantie. U kunt ons mailen op info@jaysautoservice.nl of een afspraak inplannen via het afspraak formulier.

Vanaf 13 oktober pakken wij alle zaken weer op.